Mode och stil som utgångspunkt

Med hjälp av tillbaka blickar genom åren, både på röda mattans kändisar och i modemagasinen, blir det tydligt att mycket pengar i plånboken aldrig är en garanti för att ha klädstil som blir hyllad. Många av de personer som gjort ett avtryck inom modescenen har istället tvingats anpassa sig efter en begränsad budget. Exempel på detta är Madonna under starten av sin karriär och Tv-karaktären Carrie under de allra första säsongerna av den amerikanska serien Sex And The City.

Man behöver inte vara en internationell modeikon för att ha en känsla för mode och framförallt en vilja till att vilja uttrycka sina känslor med sådana uttryck. Hur kan man då gå tillväga om man vill finna sina egna uttryck, för visst måste det finnas några typer av grundläggande tips.

Tips på att lyckas kombinera din stil

Tänk i hela stilar. Ett par byxor i garderoben kommer exempelvis att kunna användas betydligt mer om det passar ihop med flera andra överdelar. Tänket är desamma som man brukar syfta på när man pratar om basplagg. Med några få nyckelplagg blir det betydligt enklare att hitta saker att ha på sig utan att känna att man upprepar sig alltför mycket.

Gå din egen väg när det handlar om mode och stil. Håll koll på vad som finns ute i butikerna och vad som är trendigt för tillfället, men välj ut de bitar som passar dig. Att totalt följa alla trender gör att man missar sin egen prägel samtidigt som ens stil aldrig kan hålla under en längre tid.

De mindre sakerna kan ofta ge en stil med mot vad man tror. Ett lyckat koncept kan därför vara att satsa på accessoarer som man verkligen fallit för precis som det att satsa på skor eller snygga jackor som går ihop med ens övriga plagg och stilar. För att lyckas med sin stil behöver man inte heller utgå från de dyraste märkena. Riktigt snygga och prisvärda kläder finns såväl på second hand som i de större och billigare butikskedjorna.