Modeprinsessan som tog världen med storm

En som verkligen förstod sig på mode och tog hela världen med storm genom både sitt arbete och sin personlighet var ingen mindre än prinsessan Diana. Inspireras av hennes stil i vår.

I ett tidigare inlägg skrevs det om hur det genom H&Ms samarbeten med stora modehus har blivit möjligt för vanliga dödliga att köpa riktigt snygga, väldesignade, kläder. Nu har även Lindex förstått det riktigt fina med dessa designsamarbeten och tagit in modehuset Missoni från Italien att designa en kollektion kläder. Fantastiskt.

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur tidernas allra största modeprinsessa inspirerar en hel värld ännu i dag, fastän det i år är hela tjugo år sedan hon gick bort i bilolyckan i Paris tunnelsystem.

Stilsäker och inspirerande

Hon var elegant, stilsäker som få samt dessutom väldigt färgglad när hon valde utstyrslar och outfits. Nu har även utställningen ”Diana – Her Fashion Story” öppnat på Kensington Palace i London, där man kan se några av de mest älskade plaggen hon bar under sin tid som prinsessa. Det var tydligen så att Diana själv var väldigt engagerad i att prova ut modeller och material när det kom till kläder, trots att hon hade massor med folk i sin stab som hjälpte henne. Våren 2017 sägs rött och rosa vara en het kombination – något som Diana hoppade på redan 1989 när hon besökte Kuwait. Hon blandade friskt och hade både preppystil med fräscha, vita skjortor och gulddetaljer till, samt midnattsblå, långklänningar på middagar och kortare klänningar i rysch på välgörenhetsgalor. Flera av klänningarna såldes efter galorna och mycket av pengarna gick till olika välgörenhetsprojekt.

Låt dig alltså våga inspireras av denna modeprinsessa som fortfarande lever kvar, för allt hon gjorde givetvis, men även för de fantastiska kläder hon bar.

bröllopsklänningar

Lady Diana Spencer med prins Charles av Wales. 700 miljoner människor världen över såg det tv-sända bröllopet i St Paul’s Cathedral i London. Prinsessan Diana var själv inblandad i designen av sin bröllopsklänning – Svenska Dagbladet