Gå på modeveckan

Det är något speciellt när tälten byggs upp och fylls med mode i centrala Stockholm. Koncentration ligger på att man ska ha koll på nästa säsongs stil. De modeintresserade lever upp de gånger som Mercedes Fashion Week kommer till staden, den senaste var i januari i år och innehöll små mässor och catwalks med fokus på 2013 höst- och vinterkollektioner. Den största Fashion Week i Stockholm var helt klart den i augusti och stora designers kom och visade deras tolkning av 2013:s trender. AV flera anledningar så är Fashion Week en stor upplevelse.

fashion week på catwalkenVarje år och inför varje säsong så får vi, de modeintresserade ta del av modevärldens största eliters framtidsförhoppningar om vart modet ska ta vägen. Vilken väg ska byxorna gå, ska de bli vidare, smalare eller helt enkelt kortare? Vad tror dessa designers och genier som skapar konst för oss att bära? Det är intressant att ta del av alla modevisningar och se att det finns splittrade meningar om hur det kommer att se ut och de flesta väntar med spänning inför ett nytt år som kommer att visa om de gissade rätt.

Fördelar med att ta del av modet

Att få vara inbjuden till denna modevecka ger ett privilegium att få vara på första parkett och ta del av modehus som ger sin syn på mode. Dessutom finns det en del fler fördelar som inte så många talar om:

  • Gratis är gott kallas det, profilkläder eller give aways ges ut i form av goodie bags, ofta är det mobilväskor, men riktiga handväskor och snyggt smink kan också följa med. Ett smart drag av de modehus som vill ha en perfekt spridning.
  • Modeveckan är inte bara jobb och för de flesta som kommer in här får gå på roliga fester på exempelvis Berns. Det är perfekt tillfälle att knyta kontakter och plötsligt har nöjet blivit jobb, helt klart värt det.
  • Man ligger ett steg före de som inte fått vara med eller som får läsa om det i tidningarna. Många designers uteblir för att de dels inte är tillräckligt stora men också för att förhoppningarna inte är tillräckligt höga. Det är dock en helt klar fördel för exempelvis journalister att känna till även de som inte lyfts fram.

Glöm inte att bidra själv

Gratis är självklart gott, men glöm inte att ta med dig egna give aways där de kan finna dig. Det kan vara just profilkläder med ert tryck eller en smart liten anteckningsbok med företagets eller din logo. Det är viktigt att man själv syns också och inte bara smyger runt på modeveckan. Hela idén är egentligen att nätverka och få tillgång till en speciell värld som annars kan vara sluten och endast innehålla designers och just journalister. Idag är dock bloggare och entreprenörer en större del av modescenen och personer som Blondin Bella har fått en allt större makt om vad som ”spelar roll” inom modevärlden. Så glöm alltså inte att presentera dig och utnyttja pauserna till att mingla och diskutera intressanta kollektioner, bra som dåliga, det gäller att ha något att prata om.