Klä dig snyggt men ändå skönt

Vill man vara fin får man lida pin, eller? Ibland kan man känna att man offrar sin bekvämlighet för att kunna bära ett plagg som man tycker är snyggt. Det måste inte vara så dock. Nu när träningstrenden har blivit så pass stor har man börjat se att folk faktiskt använder träningskläder utanför gymmet. Man vill ha kläder som går att leva ett aktivt liv och röra sig i.

Två gånger om året går Stockholm Fashion Week av stapeln. I slutet på augusti var det så dags igen. En trend som märkts tydligt de senaste åren är den med sportiga plagg och skärningar. Den här trenden kan vara ett resultat av att träning och hälsa är något som blivit oerhört populärt. Vill du också anamma trenden och klä dig både skönt och snyggt finns streetwear och yogakläder att hitta på nätet.

Streetwear

Känner du att du inte riktigt vågar gå ut i träningskläder men ändå vill ha en bekvämare klädstil kan streetwear passa dig. De vanligaste plaggen inom streetwear är jeans, t-shirts, sneakers och basebollkepsar. De första märkena som började sälja streetwear fick sin inspiration från hip hop-kulturen. På 90-talet hade de amerikanska sportklubbarna stort inflytande på hur stilen såg ut. Jackor och kepsar med Los Angeles Raiders och Chicago Bulls logotyper såldes flitigt. Nästa fluga inom stilen var att flera chefer för stora skivbolag började lansera sina egna märken. Russell Simmons på Def Jam lanserade sitt märke Phat Farm, Sean Combs lanserade Bad Boy och Jay-Z på Roc-a-Fella Records lanserade Rocawear.

 

Kändisarna bär trenden

I dag ser man ofta att kändisar bär plagg som är inspirerade av sportkläder. Till exempel sågs Rihanna med ett basketlinne som hon använde som klänning. Cheryl Cole har också anammat denna trend och sågs i en tröja inspirerad av fotbollströjor från Karl Lagerfeld. Jay-Z är en kändis som alltid har varit ett stort fan av streetwear. Han sågs nyligen med en sporttröja från Rodarte som han toppade av med sina karakteristiska guldkedjor. Varsityjackan, eller basebolljackan, är en storfavorit hos kändisarna. Jackan har även snappats upp av stora svenska modemärken och för några år sedan kunde man se jackan på var och varannan ung tjej eller kille.

Gå direkt från jobbet till gymmet

En stor fördel med sporttrenden är att det nu finns utrymme för en mer flexibel vardag. Känner du dig sugen på att ta ett avslappnande yogapass efter en hård dag på jobbet, är det nu möjligt. Med ett par sköna yogabyxor eller ett basketlinne kan du sporta en snygg look på jobbet utan att du behöver gå hem och byta om innan gymmet. En del företag har till och med en ”Bär träningskläder på jobbet”-dag där det uppmuntras att komma med träningsoverallen till jobbet. Innan du går all in och kommer med dina skönaste mjukisbyxor till jobbet är det dock viktigt att ta reda på klädkoden på din arbetsplats. På vissa arbetsplatser är uniform ett krav. På andra, speciellt arbetsplatser där man träffar kunder mycket, finns regler om hur man bör gå klädd.