Glitter till hösten

Till hösten är det mer festliga plagg och lite glitter som gäller till vardags. Tröjan med strass och paljettkjolen behöver alltså inte längre ligga i garderoben och vänta på fest.3857794-cloth-sparkle

Härliga och pråliga smycken med mycket bling kommer nog alltid vara lite utav en trend som man kan ta till när man vill piffa upp sig ordentligt. Läs mer. Men att komma till jobbet eller skolan alldeles för glittrig ses hos många som lite väl vågat. Även om glitter och glamour alltid har fungerat, har det varit förpassat till finare tillställningar och fester. Nu börjar vi dock se att glittret blir mer och mer okej att ha även i vardagen.

Mer glitter i vardagen

I Yle kan man nämligen läsa att höstens mode går i glittrets tecken. Det är alltså helt plötsligt okej att ha mer glitter i vardagen. Och det är inte bara lite glittriga t-shirts eller liknande som är trendigt att bära, utan det får gärna vara lite mer festliga plagg som man bär till vardags. Exempelvis kan man kombinera en snygg paljettkjol med en lite mer nedtonad kofta och ett par sköna och låga skor. Att det är trendigt att festa till det med klädseln, betyder inte att alla vågar gå all in med en aftonklänning på jobbet. Därför kan det kännas lite mer säkert att ha något neddressat upptill och på fötterna om man vill bära en glittrig och paljettsmyckad kjol.

Kombinera med höstfärger

Vill man kombinera det glittriga med några säkra kort för hösten, så gäller självklart de vanliga höstfärgerna. Brunt, rostgult, orange, vinrött och mörkblått är alla färger som hör hösten till och som är trendiga år efter år. Ett plagg som är rätt i höst och som man kan kombinera paljettkjolen med är bomberjackan.