Glamouröst höstmode

Hösten är här och så är även höstmodet. I år skippar vi den sportiga stilen och satsar istället på glitter och glamour även till vardags.

visning-mode-runway

I ett antal säsonger nu har vi sett ett mode med rätt avslappnad attityd. Vi har helt enkelt kunnat ge oss ut på stan med träningskläder, och ändå varit trendiga.

”En trend som märkts tydligt de senaste åren är den med sportiga plagg och skärningar. Den här trenden kan vara ett resultat av att träning och hälsa är något som blivit oerhört populärt.” Läs mer.

Den här trenden har i princip hållit i sig från kanske fem år tillbaka fram till i våras. Nu till hösten ser vi dock att trenden bryts lite och nu vill vi ha lite mer eleganta, dressade och chica kläder. På Sveriges Radio kan man läsa att höstens mode går tvärtemot det mer avslappnade modet där träningsinspirerade kläder är okej. Nu ska vi istället klä upp oss i glitter och metallic även på vardagarna när vi bara ska till jobbet. Dessutom är sammet ett utav de populäraste materialen i höst och sammet känns även det väldigt lyxigt och glamouröst.

Maskulint och oversized

Några andra trender som vi ser till hösten är exempelvis rutigt och kritstrecksrandigt. Ett par randiga byxor eller en rutig kappa är alltså helrätt. När det kommer till skärningar på plaggen är det framförallt ”one shoulder” och långa ärmar som gäller och färgen som i princip alla modemedvetna kommer bära mycket i höst är lila. Om man inte vill haka på en lyxig och uppklädd trend, kan man istället som kvinna satsa på det mer maskulina. Plaggen får gärna vara oversize och ha lite herrskjortskänsla. Men även en kostym i androgyn modell är riktigt trendigt.

Några måsten i höst

I artikeln har en modeexpert tagit fram ett par heta måsten i höst som alla som vill vara rätt i stilen bör anamma. Några av dessa är:

  • En skräddad ullbyxa som är oversized och inspirerad av herrbyxor.
  • En stickad tröja med rund hals och en blandning av olika stickningar.
  • Ett ytterplagg, som exempelvis en rock, som verkligen sticker ut och gör ett ”statement”.