Injektioner mot dubbelhaka

Nu finns det en ny injektion som sägs ta bort dubbelhakor. Läkemedlet står inför att bli godkänt i USA och ska vara baserat på ett ämne som finns naturligt i kroppen och som bryter ner fett.

11767391-young-lady-gets-botox-filler-or-vitamin-injection-in-the-upper-lip

De senaste åren har användningen av botox ökat väldigt mycket i Sverige och många vill ha injektioner av giftet för att släta ut sina rynkor och få en hud som ser yngre ut. Överhuvudtaget har inställningen till skönhetsingrepp som dessa blivit allt mer positiv och därför kommer ständigt nya typer av injektioner som man kan få och som ger olika resultat. Det senaste inom den här världen är en spruta som sägs kunna ta bort fettet under hakan och därmed helt eliminera en eventuell dubbelhaka.

Ett naturligt ämne

Injektionen innehåller alltså ett ämne som kan bekämpa fettet som finns i hakan och det amerikanska läkemedelsverket har fått in en ansökan om godkännande av ämnet. De överväger att godkänna sprutan och med största sannolikhet kommer den att godkännas. Den har nämligen testats på över 1 600 personer i kliniska tester med goda resultat. Om sprutan godkänns kommer den att vara den första i sitt slag för just att ta bort dubbelhaka och faktum är att det inte finns några injektioner på marknaden nu som tar bort fett effektivt. Det läkemedelsföretag som ligger bakom den här hakreducerande injektionen heter Kythera Biopharmaceuticals och de säger sig ha lyckats återskapa en molekyl som finns naturligt i människokroppen och som hjälper den att bryta ner fett.

Några biverkningar

Ett antal personer som deltagit i testerna av läkemedlet berättar om att biverkningarna kan vara tillfällig domning, svullnad och rodnader. De säger dock att detta läkemedel inte kommer att hjälpa de som har mycket hud under hakan som hänger. Det är nämligen ett hudproblem och inte ett fettproblem. Läs mer.