Lite tips inför höstmodet

Sommaren lider mot sitt slut, skolorna öppnar och hösten står för dörren. För många är det här en tråkig tid där vi närmar oss mörker och kyla samtidigt som semestrarna tar slut. Inom modevärlden är det bara början på en ny säsong, och nya möjligheter. Höstens mode är tacksamt. Det är inte så varmt att endast en liten klänning räcker som på sommaren. Det är heller inte så kallt att alla detaljer göms bakom en högt knäppt och uppdragen dunjacka. Istället är hösten perfekt för att kombinera accessoarer såsom halsdukar, mössor, vantar och kängor med snygga skinnjackor, kappor, stickade tröjor och kavajer. Likaså är hösten full av natursköna färger med höstlöv och liknande. Detta inkorporeras i modet. Dock kan hösten vara svår just därför. Det är många färger och accessoarer som ska kombineras och komponeras. Vi har två bra tips till våra läsare.

Läs Metros modebloggar! Där får du inspirerande tips utan att krångla till det, om man får tro Metros nya moderedaktör.

– Mode är en stor del av våra liv, något vi tänker mycket på. Mode är makt och en viktig del av intrycket hos en person. Men det ska också vara roligt och får inte bli ångestladdat, säger Martin Hansson, den nya moderedaktören, själv till Metro.

Vårt andra tips är att handla via nätet om du vill ha tillgång till många olika märken och stilar utan att behöva besöka fler butiker. Valfriheten mellan olika produkter blir oerhört stor på nätet. Exempelvis www.stylepit.no har gått om varierade och snygga kläder som dessutom är ganska snälla mot plånboken.