När shopping blir osunt

De senaste åren har klädshoppingen på nätet verkligen exploderat. Inte nog med att allt fler sköter sin shopping online istället för i de traditionella butikerna, vi shoppar dessutom otroligt mycket mer idag än för säg 5-10 år sedan. Denna ökning beror antagligen dels på att internetshoppingen har bidragit till att det dels är smidigare att shoppa, när och var som helst, samtidigt som utbudet är ökat avsevärt. Helt plötsligt kan vi shoppa kläder från hela världen och vad vi än är ute efter så går det nästan helt garanterat att hitta online.

Kvinna med shoppingpåsar

Ta hand om dig

Extrem shopping av nya kläder kan också vara ett tecken på att personen använder shoppingen som ett sätt att dämpa ångest eller stärka självförtroendet. Ett bra eller dåligt självförtroende bottnar sig dock i vårt inre även om det självklart påverkas mycket av hur vi känner inför vårt yttre.  Att ha nya snygga kläder är såklart ett sätt att känna sig finare. Genom att förändra det man har komplex för eller genom att piffa upp sig på ett mer permanent sätt slipper man spendera alla dessa pengar på nya klädesplagg flera gånger i veckan. Så vad kan man då göra för att känna sig mer långvarigt fin?

Självklart ska man först och främst arbeta med sitt inre och hitta en styrka och säkerhet inom sig. På så sätt behöver man inte gå runt och fundera på hur andra uppfattar dig, ditt utseende eller dina kläder. Att vilja vara fin är självklart helt normalt och sunt så länge det ligger på en normal nivå.

Men varför inte piffa till dig lite extra nu inför sommaren? Kolla in Dentway.se – tandblekning för hemmabruk som är både billigt och enkelt. Unna dig en ögonfransförlängning, manikyr, frisörbesök och andra saker som göra att du kommer känna dig mycket finare och fräschare utan att behöva köpa mer och mer kläder. Men som sagt, satsa först och främst på ditt inre.