Så får du fylligare hår

Drömmer du om det perfekta hårsvallet? Då behöver du ta hand om håret, och det gör du genom att använda bra produkter, klippa topparna och äta en balanserad kost – det räcker alltså inte med att bara köpa sig en mirakelprodukt och förvänta sig just ett mirakel!

Nu är det många som vill tygla vinterhåret och ger sig iväg mot skönhetssalongerna i jakt på den ultimata hårkuren, men det krävs faktisk mer än en mirakelkur för att håret ska bli svallande och vara välmående. Det gäller nämligen att ta hand om håret inifrån och ut.

Ha tålamod och vårda ditt hår ömt

Det finns en del saker att ta fasta på om man vill ha ett fylligare hårsvall. Något som till exempel Expressen tipsar om är att just ha tålamod och inte sätta alltför höga förväntningar på att en specifik produkt ska rädda ditt tunna, torra hår. Det gäller att tänka långsiktigt och sköta om håret på bästa sätt för att tillslut få det där drömmiga håret som du längtar efter. Här är några tips på hur du ska gå tillväga:

  • Tvätta i rätt steg – tvätta i svalt vatten med skonsamma produkter och avsluta alltid med ett balsam som sluter hårstrået. Vill du ha glansigare hår är knepet att skölja med kallvatten, det kickar igång blodcirkulationen och stimulerar hårbotten sen blir det glansigare som en bonus.
  • Borsta aldrig blött hår – borsta igenom håret försiktigt innan du tvättar och försök att schamponera varsamt under själva tvätten så undviker du tovor.
  • Duscha inte för varmt – varmvatten torkar både ut hyn och hår, så kör på ljummet vatten och gärna ännu kallare just i håret.
  • Använd utredningsborste – något som kan vara en bra investering är att skaffa en utredningsborse, denna sliter av färre hårstrån och kan med varsamhet användas även i vått hår.
  • Undvik att föna – låt i stället håret självtorka eller föna på väldigt svag värme.
  • Hårspray är ett stort nej – undvik alla produkter som gör ditt hår styvt och stelt, såsom hårspray vilket gör att håret lättare bryts av.
  • Sov med håret i en bulle på huvudet eller i ett hårnät.
  • Ät en hälsosam kost – skönhet kommer inifrån så om insidan mår bra kommer du snabbt märka av både bättre hy och hår!