Tygla vinterhåret

hairdryerAtt hålla håret snyggt och fräscht under vintern är för många en utmaning. Det är lätt att håret blir elektriskt, frissigt, torrt och livlöst. Men det finns knep för att motverka jobbiga åkommor som ofta drabbar håret under vintern och för att få det där drömmiga hårsvallet.

Så fort kylan drar sig in över landet så blir håret på huvudet ofta en katastrof. Håret blir alldeles frissigt, torrt, livlöst och från och till elektriskt. Det är mycket frustrerande att håret ska krångla så mycket under vinterhalvåret. Men, det finns faktiskt saker man kan göra åt det.

Livslöst och skadat hår

Efter sommarens slitage är det inte ovanligt att håret blir frissigt. Många går och klipper bort sina längder i hopp om att det ska bli bättre, men tyvärr blir det ofta inte det. Vill man ha längre eller tjockare hår eller göra någon annan förändring kan man kontakta frisör Headzone. Den vanligaste orsaken till att håret blir frissigt är brist på fukt, skriver Metromode. Kall luft i synnerhet, samtidigt växlar vi mycket mellan kalla och varma temperaturer när vi går in och ut är även bidragande faktorer. För att slippa det där frissiga, livlösa och skadade håret kan man undvika hårprodukter med alkohol i, eftersom det torkar ut. Man bör även använda ett vårdande serum och hårolja, vilka slätar ut håret utan att tynga ner det. Det handlar helt enkelt om att behandla håret snällare, och att dra ner värmen i duschen kan även det göra stor skillnad på hårkvaliteten.

Elektriskt hår

Kall luft på vintern innehåller inte lika mycket fukt som varm luft, vilket gör att elektronerna lättare byggs upp på kroppen och i sin tur lättare ger elektriskt hår, skriver DH. Elektriskt hår kan undvikas genom att sätta en luftfuktare i hemmet, återfukta håret med bra produkter och undvika att bära material som ull, läder och gummi på fötterna då denna typ av material är kraftfulla isolatorer.

Här är några av årets frisyrer: