Solglasögon för säsongen

Otrendiga solglasögonAtt hitta ett par bra solglasögon är lättare sagt än gjort. Kanske är det dock lättare nu än tidigare, eftersom modet går mot det klassiska och sobra. Inom det segmentet finns det solglasögon som passar de flesta ansiktstyper, vilket inte var fallet med de sportigare bågar som var populära i slutet av 90-talet, och som egentligen bara ser okej ut på tävlingscyklister.

Sobert och klassiskt alltså, men vad innebär det? I ett gatumodereportage från Jönköping har de flesta av de porträtterade klassiska modeller som pilotbrillor, det är möjligen proportionerna på en del av modellerna som har förändrats. Nu är ju dock inte Jönköping modets huvudstad, för pilotbågarna är slutligen på väg att försvinna helt och hållet. De modemedvetna har inte burit dem på många år.

Klassiker-sommar

Istället hämtas inspirationen från 50- och 60-talet, och i vissa fall ännu längre tillbaka. Gamla märken som Moscot och Persol har fått en renässans, och de runda modellerna (tänk John Lennon och Mahatma Gandhi, fast med mörka glas) syns på de allra mest trendigas näsor. Den som inte behöver slipade glas kan hitta dessa modeller på loppis, eller kanske i farfars gömmor.

Vill du köra på Wayfarers en säsong till så ska de inte vara svara, utan sköldpaddsmönstrade. Det är som sagt klassiskt och sobert som gäller. Men en annan klassisk modell från Ray-Ban, Clubmaster, passar bättre i år. Om du nu inte vill köra på cirkelrunda. De finns också i Ray-Bans sortiment.

Vill du hitta billiga solglasögon utan att tumma på kvaliteten, klicka här för att komma till en webbutik som har det mesta från flera av de stora tillverkarna.