Undvik dåliga hårdagar med de bästa stylingprodukterna

Håret är den del som ofta får hela din look att bära eller brista. Med en snygg, välvårdad frisyr kan du lyfta en enkel outfit till en elegant look medan inga märkeskläder i världen kan ge dig stil om håret står åt alla håll eller ser ovårdat ut.

Som du säkert vet kan håret vara ganska temperamentsfullt och vara mer eller mindre samarbetsvilligt på olika dagar. För att alltid ha ett snyggt och fräscht hår är det därför smart att ha en bra hårvårdsrutin och ett antal produkter för hårstyling hemma som kan ge dig den frisyr du önskar närhelst du vill.

Skaffa rätt hårstylingprodukt efter din hårtyp

Beautiful,Model,Woman,With,Shiny,And,Straight,Long,Hair.,KeratinAlla människor har olika livsstil och kvalitet på håret och av förklarliga skäl är det därför viktigt att du väljer hårstylingprodukter därefter. Är du ständigt on-the-go kanske du inte har tid att styla håret särskilt länge varje dag, medan du som använder värmeverktyg behöver skydda håret extra mycket. Ett tunt, frissigt hår behöver andra behandlingar än ett tjockt och oljigt. Ytterligare en faktor som spelar roll är längden på håret och vilken frisyr du har – vissa är mer lättskötta än andra och passar olika livsstilar. Ska ditt hår ligga slickat utmed skalpen eller vill du ha mycket volym? Kort och lite vilt eller vackra, välskötta lockar? Generellt sett är det här de mest grundläggande stylingprodukterna som du alltid bör ha hemma beroende på ditt hår och din frisyr:

  • Värmeskydd – ett måste för dig som använder värmeverktyg som fönar och locktänger
  • Styling spray – låter dig forma frisyren som du vill
  • Saltspray – ger en solkysst beachlook som särskilt passar ljust hår
  • Gel eller vax – ett utomordentligt sätt att motverka friss eller att hålla håret blankt
  • Volymspray – hjälper dig att lyfta håret

Till detta kommer naturligtvis kvalitativa schampon, balsam, hårinpackningar och serum. Genom att använda produkter som passar din hårtyp får du en frisk och spänstig kalufs att jobba med, och ofta finns det hela serier av samma märke som kompletterar alla komponenter fint.

Produkter som räddar problemhår

Portrait,Of,A,Beautiful,Young,Brunette,Woman,With,Long,WavyProblemhår kan bero på två olika saker – vilken hårvårdsrutin du har och om du har torrt/fett hår eller kanske till och med hudbesvär som mjäll och vitaminbrist. Idag finns det många hårvårdsprodukter som både vårdar och stylar håret som till exempel leave-in krämer som återfuktar och ger näring eller sprayer med mynta som lugnar en kliande hårbotten. Är du allergisk finns det produkter som är fria från parfym och irriterande ämnen och har du färgat hår kan du välja stylingartiklar som är specifikt utformade för att bevara kulören.

Du kan också rädda frisyren om du vaknat med en total omöjlig kalufs. En dålig hårdag råkar alla ut för då och då och här kan olika hårstylingprodukter och verktyg verkligen komma till räddningen. Ser ditt hår lite oljigt eller otvättat ut kan en saltspray ge en matt finish som vid sidan av kortare frisyrer är en av de största trenderna just nu och med en styling gel kan du fixa en stram frisyr som ser sofistikerad ut. Med en lock- eller plattång får du ordning på håret snabbt, medan en krustång alldeles vid rötterna kan ge ett nytt lyft. Allt går att fixa så länge du har produkterna tillhanda.