Badtunna – härlig lyx i hemmet

Med en badtunna hemma har du alltid tillgång till ett härligt avkopplande bad. Till skillnad från att bygga en pool är badtunna ett projekt som är relativt enkelt att förverkliga. Kostnaden behöver inte bli hög och installation och underhåll är något som de flesta klarar av.

Det har blivit allt mer trendigt att ha en badtunna i trädgården och skälet till dess popularitet är lätt att förstå. Den är lagom stor, enkel att installera och kräver inte speciellt mycket underhåll. Isolerade badtunnor går att använda även under kyliga vinterdagar till skillnad från till exempel en traditionell badpool. Priset är dessutom överkomligt för de allra flesta hushåll och installationen kräver inte omfattande grävarbete eller kostnader för elarbete och liknande. Hos Svenska Badtunnor kan du hitta en vedeldad badtunna som passar dina önskemål och även läsa mer om hur det fungerar med en badtunna i praktiken.

Få positiva effekter med vedeldad badtunna

How,Water,Swirling,In,Wooden,Hot,Tub,Outside,In,Nature.Att bada ger många positiva effekter i kroppen såsom avslappning och uppmjukning av lederna. De flesta föredrar att badtemperaturen är varm och skön även om vinterbad har blivit en stark trend. Oavsett hur stor eller liten din trädgård är brukar det finnas plats för en badtunna. Eftersom badtunnor värms upp med ved eller gasol fungerar det att placera den i stort sett var som helst på tomten.

Fördelar med vedeldad badtunna

  • Lätt att få plats med i liten trädgård.
  • Överkomligt pris.
  • Enkel installation och underhåll.
  • Ger avkoppling och mjukar upp stela leder.

Placera badtunnan på en plats där det är lä och där det inte finns störande moment. Precis vid en väg med bullrande trafik eller en gågata där nyfikna blickar stirrar in är inte den optimala platsen. En skyddad oas i ett lugnt läge är med andra ord en bra placering. Det kan vara lockande att ha tunnan i nära anslutning till träd och buskar men tänk på att risken då är stor att det blåser ner kvistar, kottar och löv i vattnet. Att bygga ett plank som skydd är istället en bättre idé. Även ett skönt trägolv eller en stenlagd yta vid tunnan är smart att ha. Placeringen av tunnan bör vara någorlunda nära huset eller en byggnad med dusch och plats för ombyte. Om det blir för krångligt att ta sig till tunnan riskerar den att stå oanvänd. Placera därför gärna tunnan vid en befintlig uteplats dit det är lätt att ta sig.

Inred snyggt vid badtunnan

Hot,Tub,Taking,A,Relax,Bath,In,The,Middle,OfTanken med att ha en vedeldad badtunna är att det ska vara en plats för avkoppling och gemenskap. Först och främst bör området runt tunnan vara rent och fräscht så att inte smuts kommer ner i vattnet. Ha gärna en yta runtomkring som går att sopa av eller ha åtminstone en bra plats där det går att ställa av skor och tofflor innan du stiger ner i badet.

Runtomkring badtunnan passar det att inreda med bekväma utemöbler och gröna växter. Tänk att du ska inreda som inne fast ute när du planerar. Viktigt att komma ihåg är belysningen, särskilt om du väljer en badtunna som fungerar att bada i året runt. Att ligga i mörkret med nedtonad belysning och känna den kyliga luften mot kinderna medan kroppen är behagligt varm är verklig vardagslyx!