Komplettera trädgården med ett spabad

Visst är det skönt att få krypa ner i ett värmande bad som gör gott för både kropp och själ. Du behöver inte bege dig till ett dyrt spa för att få det behovet tillfredsställt, det räcker med att gå till Garden Store för att hitta ditt spabad till ett rimligt pris.

Allt fler väljer att installera ett spabad i trädgården för både sig själva och för gästerna som kommer på besök. Spa har blivit så populärt att du till och med kan gå utbildningar om det. Har du ett spabad kommer du garanterat få besök oftare än vanligt. För att komma till de bästa modellerna, köp spabad här så ger du din trädgård ett lyft – och även ditt sociala umgänge.

Placeringen av spabadet

Det här med placering av spabad kan vara ett knepigt moment. Det bästa är om du placerar det så nära dörren in till huset som möjligt eftersom det kan bli kallt annars när du är våt, speciellt om du vill ta ett vinterdopp. Om du kan, sätt gärna ett tak över så att du och dina badkamrater är skyddade mot regn och vind eller till och med snö när det är kallt ute.

Många väljer att placera sitt spabad i en bit av trägården längre bort från huset, men då kan det vara skönt att ha en bastu nära till hands så att du bara kan gå ut och in och krypa ner i badet omgående. En bastu är enkel att bygga och går snabbt.

Storlek och skötsel

Hur stort du vill ha ditt spabad kan bara du avgöra. Det beror på hur mycket plats du har samt hur många personer du vill ska vistas i badet samtidigt. Det finns idag små spabad till riktigt stora modeller där över 10 personer får plats. Vissa av baden är lyxiga med inbyggda massagefunktioner och radio, bluetooth med mera.

Spabadet ska skötas och rengöras med jämna mellanrum.

  • Använd klor för att rengöra spabadet
  • Kolla så att filtret är i gott skick
  • Byt ut vattnet efter ett par månader

Köp rengöringsprodukter avsedda för spabad, även dem som rengör rörsystemet. Rören måste renas så att det inte fastnar bakterier i dem.