Lägg den snyggaste basen

Alla lyckade sminkningar börjar med en bra bas. Basen är grunden för att sminket ska sitta på plats. Att lyckas med basen är dock en konst, men med lite träning klarar alla att bemästra den.

Nya sminkprodukter kommer ut på marknaden hela tiden, så hur ska du veta vilken som passar dig? Ett knep kan vara att läsa olika tester. Hos https://skonhetsparadiset.se/basta-foundation/ finns ett test där olika foundations satts på prov. Tänk också på att din foundation ska matcha din hudton.

Starta med bra hudvård

För att få ett bra resultat gäller det att ditt canvas, alltså din hud, mår bra. Var därför noga med att skapa en bra hudvårdsrutin. Här rapporterar Expressen om tecken på en välmående hud. Många är nyfikna på ekologisk hudvård. Här skriver Dagens Industri om ett av våra svenska, ekologiska hudvårdsmärken som fått den eftertraktade certifieringen Ecocert.

Välj rätt appliceringsverktyg

Visst kan du smörja in din foundation med fingrarna, men bäst och jämnast resultat får du om du använder ett appliceringsverktyg av hög kvalitet. För några år sedan dök make up-svampen beauty blender upp på marknaden. Den fuktas i vatten och används sedan för att fördela foundation över ansiktet. Det ger ett väldigt jämnt och naturligt resultat. Du kan också applicera foundation med en pensel. De finns som både platta och runda modeller och ger ett mer täckande resultat än svamp.

Jobba med små rörelser

När det är dags för applicering är det viktigt att du inte drar ut produkten över ansiktet. Jobba hellre med små, duttande rörelser. Vill du ha ett täckande resultat är det bättre att lägga på produkt i flera lager snarare än att ta mycket från början. Kanske upplever du att din foundation ändå inte täcker ojämnheter i huden? Då kan det vara så att du lider av vuxenakne och behöver behandlas för det.