Omodernt guld

Guld, i alla dess former, har alltid varit på modet. Oavsett om det gäller heminredning eller mode så förekommer ofta gulddetaljer för att skapa en lyxigare och mer glamourös känsla. Klassiker som en spegel med guldram, en guldkandelaber, en guldkedja runt halsen och så vidare, är saker som antagligen aldrig kommer bli omodernt.

Självklart finns det saker som hade sina 15 minuter i rampljuset under sent nittio- och tidigt tvåtusental, men som helt har gått ur tiden idag. Ett exempel är till exempel tandguld i form av ett så kallat tandsmycke. Ett litet smycke som fästes med lim, ofta hos tandläkaren, i form av ett guldhjärta, en diamant eller annat glamouröst. Idag skulle med största sannolikhet ingen människa ens tänka tanken att skaffa sig ett sådant smycke. En annan sak som var otroligt modernt för kanske 15 år sedan var klockar i form av en ring. Självklart var även denna hetast om den var i guld eftersom guld alltid har ingett lite extra respekt och känsla av lyx.

Något som kanske borde ha glömts bort vid det här laget men som antagligen aldrig kommer bli omodernt i hiphop-världen är de så kallade grillsen. Se bara hur ”cool” killen i videon nedan blir med sina grills..