Så lyckas du med bostadsförsäljningen

Är det dags att flytta vidare och sälja din nuvarande bostad? Då finns det en hel del saker att tänka på för att bostadsaffären ska bli lyckad. Läs vidare för att ta reda på vad du bör tänka på inför försäljningen.

En av de viktigaste komponenterna när du ska sälja din bostad är att hitta en bra mäklare som kan hjälpa dig. En sådan kan nämligen se till att få ett så bra pris som möjligt för din bostad och samtidigt vara ett bra stöd i försäljningsprocessen.

Hitta en bra mäklare

Hur ska du då gå tillväga för att hitta en riktigt bra mäklare? Det första du bör göra är att undersöka vilka mäklare som finns i ditt närområde. Se ut några som du tycker låter bra och låt dem göra en värdering av din bostad. Du får då en känsla för personen och kan välja den bästa mäklare du hittar. Kontrollera också saker som provision och be om exempel på hur din bostadsannons kommer att se ut. När allt känns bra kan du gå vidare med din försäljning.

Tyvärr är det något dystra tider på bostadsmarknaden just nu då priserna faller. Faktum är att många tvingas sälja sina objekt för under utgångspriset för att få igenom sin affär. Det är med andra ord extra viktigt att du hittar en riktigt bra mäklare om du ska sälja nu.

Så hittar du en bra mäklare

• Titta på olika mäklare i närområdet
• Be flera mäklare värderare din bostad
• Titta på hur provisionen ser ut

Andra saker att tänka på inför försäljning

Förutom att hitta en bra mäklare bör du tänka på en hel del annat inför försäljning. Har du en läckande kran som står och droppar eller en taklist som aldrig kom upp? Då är det dags att åtgärda dessa skavanker nu. Här kan mäklaren vara till god hjälp och tala om vad du bör åtgärda för att höja priset på ditt boende. Läs också ytterligare tips om vad du kan göra för att få igenom en lyckad bostadsaffär.

Det är även bra att tänka på att även om bostadspriserna faller nu så finns det en del fördelar med det. Till exempel så finns det fler möjliga köpare på marknaden.