Så vacker utan spackel!

År 2000 var det inte bara ett nytt millenium som påbörjats, utan det var även året då Joakim Hillson gav ut låten ”Vacker utan spackel” som verkligen poängterade nittiotalets fäbless för de blåa ögonskuggorna i kombination med de rougemarkerade kinderna.

Och ja, Joakim hade rätt när han sjöng ”ju mer du kladdar, ju mer du sabbar” för nu år 2014 är det verkligen den osminkade looken som står högst i kurs!

Under hela nittiotalet var det fokus på neonfärger och smetigt smink, men under 2000-talets början kom det att bli en vändning och numera tycker vi att ren och fräsch hy är det viktigaste. Till exempel är det inte längre mode med icke-naturtrogna färger på sminket eller tunga foundations utan det man istället fokuserar på nu är snarare produkter för att ge hyn lyster och en osminkad look. Ska man sminka sig är det därför bättre att använda sig av BB- eller CC cream som bas och sedan använda ett tunt puder uppepå. Ett annat knep för att få en fräsch look är genom att använda mineralsmink, vilket vårdar huden samtidigt som vissa skavanker döljs så som den där finnen i mungipan eller de där mörka ringarna under ögonen.

Håll hyn återfuktad

Ett smart knep för att undvika att hyn torkar ut under vinterhalvåret är att investera i en återfuktande kräm. Förslagsvis kan man köpa en nattkräm som hjälper till att ge hyn lyster när man sover, så att man vaknar och fräsch ut utan krångel. Men om man verkligen vill ge sin hy en riktig boost kan det vara bra att minst en gång i veckan även göra en lugnande ansiktsmask som man låter verka några minuter. Det gör verkligen underverk med torr och fnasig vinterhy!