Vårda din hy!

I århundraden har trender kommit och passerat men något som hållit sig kvar är vår vilja att få den perfekta hyn. Under 1700-talet försökte man förhindra ansiktets åldrande med hjälp av tunga lager vitt puder som sedan visade sig förgifta personen som bar sminket eftersom det som gav pudret sin vita färg var bly och senare zink. Men under 2014 är det naturlig skönhet som gäller, så skippa tung mascara och tjocka lager foundation och puder. Har du någonsin undrat hur vissa människor kan vara så vackra utan smink? Hemligheten är att istället använda rätt hudvårdsprodukter.

I sommar är det huden som är i fokus och det bästa är att skippa sminket helt och istället använda bra hudvårdsprodukter. Ett tips för den som vill ge huden extra lyster är att använda vårdande make up från märket La Roche Posay som inte bara är en kollektion inom dermatologi, utan även har egna kosmetikprodukter. Istället för att dölja ansiktets skavanker med igentäppande foundation kan man välja en vårdande färgad hudkräm som dessutom är utformad för att passa extra känslig hy och du hittar alla produkter La Roche Posay på militusmedical.se. Vidare är en annan hemlighet bakom fräsch hy vad man väljer att stoppa i sig. Det går faktiskt att äta sig till en mer välmående hy.

Vilken mat är bra för hyn?

Det som experterna säger är det bästa för vår hy är att dricka mycket vatten, äta mycket frukt och olika bär som till exempel blåbär på grund av att just blåbär har en rik mängd antioxidanter. Vidare är det även bra att få i sig mycket fisk eftersom fisken innehåller omega 3 som är en komponent som bland annat tillför huden glans och spänstighet. Dock bör sägas att det viktigaste inte är exakt vad man får i sig utan det handlar egentligen om att undvika viss typ av mat. Ett exempel på mat som man bör undvika är fet snabbmat och annan mat som innehåller många snabba kolhydrater. Slutligen kan poängteras att under sommarhalvåret är det även viktigt att undvika solen samt skydda sig med hög solskyddsfaktor och ett tips är att även använda en stor solhatt som både är snygg och skyddar ansiktet mot solens farliga UV-strålning.