Tips inför vinterbröllop

Att planera inför bröllop kan var en riktig utmaning och särskilt vintertid finns mycket att tänka på. Bröllopstillbehör ska inhandlas och tema ska bestämmas. Vid val av bröllopstillbehör passar färger som vit, silver och guld årstiden in. Ett bröllop innehåller nästan alltid blommor, men inte vilka blommor som helst anses lämpliga enligt blomsterspråket.

Vintern är en vacker årstid här i Norden och en utmärkt årstid för att anordna bröllop. Mörkret och kylan utomhus gör det särskilt enkelt att ordna en varm och kärleksfull stämning inomhus. Men det kan också vara en idé att inte låta sig tyglas av det kalla vädret och ha vigseln mitt ute i vinterlandskapet. Inför ett vinterbröllop finns många håll att hämta inspiration från.

rosbukett och skorGästerna

En viktig tanke vid en bröllop är att gästerna ska känna sig välkomna och bekväma. Genom att förse sittplatser med namnskyltar kan förvirring undvikas och det samspelet gäster emellan berikas. Det framhäver också känslan av välkomnande att ha en särskild plats utsedd för varje person. Innan bröllopet ska också inbjudningarna skickas in, vilka gärna kan anpassas efter bröllopets tema.

Detaljer

Det är mycket att tänka på inför bröllop och en viktig del är att detaljerna gör den stora skillnaden. Matchande färger och vackra dekorationer kan göra evenemanget storslaget om det finns god eftertanke bakom. Det finns mängder av teman att välja på och bröllopstillbehör som kan anpassas efter brudparets smak. Blommor anses ofta vara ett måste, då de utstrålar skönhet och glädje för många. Det kan också vara bra att tänka på valet av blommor då de enligt blomsterspråket anses symbolisera vissa saker beroende på sort. Röda rosor är kärlekens väktare och prästkragar ger lycka. Anemoner däremot symboliserar svartsjuka och kan anses mindre passande vid ett bröllop.

Val av plats

Förutspår vädergudarna snö på självaste bröllopsdagen kan bröllopet göras till ett sagolikt evenemang utomhus. Med ett täckande partytält och bra klädsel kan kylan hållas i schack. Det blir dessutom extra uppskattat att komma in i värmen efter vigseln och avnjuta bröllopsmiddagen. Det kan såklart bli lika magiskt ha hela bröllopet inomhus, traditionellt i en kyrka eller annan passande lokal. Bra tips inför ett bröllop vintertid är att erbjuda varm dryck och mat som speglar årstiden.