Trendiga bilar som ligger i ropet

Säkerhet och bränslesnål – det är några av de viktigaste orden när en kund ger sig ut för att hitta en ny bil. Miljöaspekten och tryggheten är det man värdesätter allra mest, vilket inte är så konstigt med tanke på allt vad vi lär oss att världen går igenom. El – eller hybridbilar ligger i ropet men också andra modeller som är värda att diskutera.

 

Det skapas alltmer innovativa detaljer hos biltillverkarna samt hos leverantörerna av biltillbehör och varje år förvånar dessa aktörer på de många bilmässorna som äger rum. Det händer en hel del på bilmarknaden och en gemensam nämnare förutom att folk efterfrågar en trendig bil, är att dessa fordon både ska vara körglada och säkra samtidigt som de bör värna om miljön.

 

Bilmodeller att vänta sig den närmaste framtiden

bilAudi med sina nyare modeller A6, A7 Sportback, Q3 m.fl. samt de välkända elbilarna såsom Tesla, BMW i3 och Nissan Leaf har grönt ljus när det gäller fortsatta trendspaningar. El- och hybridbilar har ökat markant i antal på försäljningslistorna och väntas inte avta. Samtidigt värnar människan om säkerhet där modeller som Volvo XC60 som faktiskt har kommit att räknas som en av de säkraste bilarna just nu. Den blev t.o.m. utsedd till Årets Bil 2018. Mer om de säkraste och bästa bilarna just nu i denna artikel från Allt om Bilar.

 

Dock har det framkommit att vissa elbilsmodeller som toppar listorna över mest köpta bilar inte alls får den respons av säkerhetstestare</a> som många trott. Vissa klarar inte whiplash-kravet och andra har autobroms endast som tillval vid köpet. Detta medför att kritikerna höjer ett varnande finger för somliga tillverkare som får sätta sig ned och försöka komma på hur man snarast åtgärdar avsaknaden av vissa egenskaper och skapar en perfekt balans mellan nyckelorden ”säkerhet” och ”miljövänlig/bränslesnål”.

 

Intresset för SUV:ar

Trots att SUV:ar i mångt och mycket är bränsletörstande, så vill en stor del människor äga en SUV. Dock banar trenderna vägen för lite mindre sådana som inte är lika krävande. Några mindre SUV:ar som gärna syns ute på vägarna och/eller i vildmarken just nu är Kia Stonic, Volkswagen T-Roc och Citroën C3 Aircross.