Trendigt & snyggt med septum piercing

Funderar du på att pierca dig ska du definitivt överväga att välja en septum piercing, vilket är en näspiercing och som blev populär tack vare superstjärnor som Lady Gaga och Rihanna med flera. Men det finns en del saker du ska tänka på innan du piercar dig.

När du ska pierca dig är det först och främst viktigt att du går till en professionell piercing studio och inte försöker göra hålet själv eller går till en amatör bara för att spara en slant. Det viktiga är att du får hålet i näsan gjort av någon som vet vad denne håller på med och kan undvika att träffa nerver och kan ge dig ordentliga skötselråd så att du kan undvika att drabbas av en infektion senare. När piercingen sedan har läkt helt och hållet kan du sedan köpa septum piercing från Rockflame i den stil du vill ha. Är det däremot så att du inte vågar ta en piercing eller bara vill veta om du passar i den här typen av piercing så kan det vara bra att veta att det faktiskt finns fusk-piercingar du kan köpa. Med dessa ser du hur du skulle se ut när piercingen väl är på plats – perfekt att börja med helt enkelt.

  • Säkerhet – kontrollera så piercings studion du går till är fräsch och att personen som piercar dig har handskar på sig och använder sterila verktyg.
  • Skötsel – du vill såklart inte få en infektion, efter att du piercat dig behöver du därför följa de skötselråd som piercaren informerar dig om när du piercas.
  • Material – alla piercingar du har på dig ska vara i allergifria material, gärna kirurgiskt stål för att minimera risk att drabbas av allergiska reaktioner så köp aldrig oäkta piercingsmycken.
  • Tillfälle – undvik att pierca dig under sommaren då en infektion kan göra att du åker på badförbud, och om du badar när du är nypiercad riskerar du att få en infektion av det speciellt om du badar i klor, välj i stället att pierca dig till hösten eller väldigt tidigt på våren så hinner den läka ordentligt.

Piercings är urålderligt

Visste du att krigare förr i världen hade piercings och att just septum piercingen nämns i Första Moseboken 24:22 som berättar hur Abraham ger en näsring till sin fru? Numera är det världsstjärnor som bär septum piercings och togs till västvärlden på 1960-talet genom hippie-kulturen som hittade trenden i Indien där gifta kvinnor bar, och bär än idag, en näspiercing. Så den som påstår att piercing är en nymodighet får helt enkelt tänka om och se det för vad det är, en kvarvara från bibliska tider som tolkats om i modern tappning – och det fina är att alla oavsett ålder kan ha piercings.

En sak att tänka på är dock att plocka ut eventuella navelpiercingar eller piercings på ännu intimare platser om du är gravid eftersom magens expansion vid en graviditet kan göra så huden spricker om du har en piercing i naveln. Samma om du har piercings vid intimare platser under födseln, dessa kan nämligen skada både dig och babyn under födseln.