Applicering av hudvårdsprodukter – så gör du

De flesta av oss äger olika hudvårdsprodukter som är anpassade efter vår hudtyp. Detta gäller både kvinnor och män samt våra olika åldrar. Det är viktigt att välja en kräm och produkter som förbättrar just vår hudtyp och leverne. Men frågan – finns det något speciellt sätt hur man applicerar hudvårdsprodukter, ordningsföljd och annat som är värt att veta?

Idag tampas vi inte bara med en enda kräm som läggs på huden på morgonen. Nej, idag finns dag- och nattkrämer, serum som exuviance serum och rengöringsprodukter för att ta bort döda hudceller eller makeup. Krämer är mycket viktiga även när du har gjort olika skönhetsbehandlingar och måste låta huden återhämta sig. Det kan därför bli en ganska stor upplaga av krämer i badrumsskåpet men det är det också värt för att hålla hyn ung och spänstig.

applicering av kräm på fingretRätt applicering

Trodde du att du bara skulle kladda på dina produkter på huden och fortsätta med ditt? Där har du fel för lite ansiktsmassage är alltid bra när du applicerar dina krämer. Se till att dutta ut en liten klick på panna, näsa, haka och kinder först. Börja sedan smeta ut krämen på kinderna med cirklande rörelser. Fortsätt sedan på pannan och avsluta på näsa och haka.. Var lätt på handen och se till att all kräm går in i huden ordentligt utan att lämna efter dig fläckar som kladdar av sig på kläder eller säng. Detta gäller de flesta hudvårdsrutinerna.

Ordningsföljd

Själva ordningsföljden av hudprodukter är oerhört viktig eftersom krämerna eller serumen inte gör speciell stor nytta annars. Det första är naturligtvis själva rengöringen så att alla smuts och avlagring försvinner från fejset innan du applicerar de fina grejerna. Detta gäller både om du använder makeup eller inte. Luften innehåller massor av små dammpartiklar och smuts som måste tas bort för att kunna öppna porerna. Använd således ljummet vatten och en bra rengöringsprodukt som tvättar bort och öppnar upp för nästa produkt.

Nästa steg är peeling, dock inte varje dag utan endast ett par gånger i veckan. En peeling produkt hjälper till att rengöra och öppna upp ännu mer. Det hjälper även till att förnya dina celler. Undvik dock alltid ögonen.

När huden är redo är det dags för serum. Ett serum är ingen ansiktskräm utan en produkt som hjälper till att boosta huden i olika riktningar. Det fungerar som en djupgående näringsboost åt din hud och bäddar för att krämens egenskaper ska tränga in bättre. Tänk dig serumet som en smoothie för din hy.

skönhetsprodukterHuruvida du nu vill applicera en viss ögonkräm eller inte är din ensak men om du känner dig trött och vill se och känna dig piggare kan en ögonkräm vara rena mirakelkuren. I annat fall övergår du bara till din ansiktskräm som stärker, slätar ut och piggar upp. Tänk på att använda en kräm som gjord för din ålder och din hudtyp. Ofta är det bättre att använda krämer för folk över 40 om du är över 40 osv. Tänk också på att inte använda herrprodukter för huden eftersom kvinno- och manshud är helt olika och att män har skägg och grövre hud.