Inred din trädgård

Trädgården är en plats för avkoppling, sociala möten och fritid för många. Under den varmare delen av året blir trädgården ett viktigt område att kunna vistas i, och bör därför ägnas samma omsorg som huset. Med en genomtänkt inredning kan trädgården bli din favoritplats.

För att kunna koppla av är det en god idé att skapa en avskild del utan insyn. Hos Wernamodesign hittar du snygga staket och spaljéer, klicka här för att se deras utbud. Det går också att använda sig av de naturliga inslag som finns i trädgården för att skapa rätt stämning. Om det finns träd i trädgården kan de användas för att hänga upp glödlampor eller lyktor, vilket ger ett vackert ljus i skymningen.

trädäck i trädgårdInredningstips till trädgården

Något som både ger skugga och en lyxig känsla är att hänga upp baldakiner av tunt tyg över sittområdet i trädgården. Var generös med proportionerna och köp flera meter tyg så ger det ett pampigt intryck. Under baldakinerna passar det bra att lägga dynor och filtar. Det skapar en skön plats att sitta och prata och umgås eller att läsa en god bok.

Ett vackert trädgårdsmöblemang har en given plats i trädgården. Många minns barndomens saftkalas med ett vitt bord och tillhörande traditionella, vita stolar. Lägg till en vacker sommarduk med duktyngder i blåstglas som bryter sommarljuset, så är trädgårdsgruppen redo. Men trädgårdsmöbler behöver inte alltid vara traditionella.

“Jag har ett möblemang som är gjort av stubben från en gammal kastanj som jag tog ner. Det vill jag rama in på något sätt i sommar.” säger Malin Persson från Elle Decoration.