Kungligt bröllop!

Sommaren 2010 var ett speciellt år för vår kronprinsessa, det var nämligen då som hon äntligen fick sin Daniel – pojken från landsbygden som öppnade gym i Stockholm och av en händelse kom att bli kronprinsessan Victorias personlige tränare, och nu make.

Inför förberedelserna av bröllopet ställde paret upp på en intervju där de stolt visade upp sin kärlek för varandra, genom att gnabbas lite och berätta om respektives nervositeter inför själva bröllopsdagen. Där var nämligen som så att det inte bara var brudparets närmaste släkt och omkring 200 vänner som var inbjudna, utan även svenska folket i sin helhet hade en plats tack vare media bevakningen. Och vi åskådare kan ju bara undra om de ens beställde inbjudningskort till bröllop, eftersom att det var mer än 700 gäster var bjudna i sin helhet så vore det faktiskt mer praktiskt att bara skicka ut en inbjudan via e-post eller sms!

Bröllopet

  • Var och när? – Storkyrkan i Gamla stan den 19 juni 2010.
  • Gäster – allt från mamma drottning och pappa kung till vänner, bekanta och andra kungligheter och politiker från världen över, samt svenska folket via sina tv-apparater.
  • Höjdpunkter – Bröllopslöftena som skänkte tårar i brudparets ögon när de äntligen fick bli man och hustru samt Kyssen på kyrktrappan som fick vår kronprinsessa att först rodna för att sedan le flickaktigt mot både kameror och sin nyblivna make.
  • Mest omtalat – talet som Prins Daniel höll till Victoria under banketten efter bröllopet har setts av över 400 000 tusen personer, plus alla som tittade live under bröllopssändningen.

Livet efter bröllopet

Omkring ett år efter vigseln meddelade Prins Daniel och Kronprinsessan att nästa generation var på intåg, kronparet väntade nämligen barn tillsammans. Den 23 februari 2012 föddes prinsessan Estelle som sedan sin födsel charmat både sina morföräldrar likväl som svenska folket. Och den lilla prinsessan som idag är 2 år gammal följer gärna med mamma och pappa på alla möjliga tillställningar och ibland är det hon själv som är i centrum. Senast vi såg prinsessan Estelle var nämligen när hon började förskolan i Danderyd och möttes av omkring 24 stycken fotografer och journalister. Mamma och pappa var självklart också där men allt sedan den lilla sessan fötts har mamma kronprinsessa och pappa prins fått ställa sig i bakgrunden – för nu är bröllopet över och allas blickar är riktade mot prinsessan Estelle med det glada leendet!