Modellagentur med funktionshinder

Modellagenturen Funki Models tar inte in pinnsmala modeller som är över 1.70. De fokuserar uteslutande på modeller som har en funktionsnedsättning.

763843-catwalkMode är något som bara växer och blir allt viktigare i våra liv. Och visst är det då konstigt om vi bara ska se modeller som är giraff-långa och pinnsmala? För det är ju verkligen inte så som världen ser ut. Alla människor är vi olika och vi är vackra. Modellagenturen Funki Models har tagit tag i det och har som enda krav att man ska ha et funktionshinder om man ska platsa hos dem. Detta för att få bukt med att människor med funktionshinder inte ska stå längst ned i kedjan utan få komma upp och ta den plats man vill ha. Vi har tidigare skrivit om Down Syndromdagen där alla uppmanas att bära olika färgglada sockor på sig för att visa att vi är olika och denna trend med ett öppnare samhälle blir allt vanligare, vilket är otroligt positivt att se.

Förändra attityden

Initiativtagaren Lou Rehnlund har tidigare jobbat inom reklamvärlden där hon sett hur man kan förändra människors beteenden.

”Människor med funktionsnedsättning har alltid stått längst ned på attraktionsskalan. Och de kämpar och kämpar för att förändra attityderna. Och i reklambranschen har jag sett hur man kunde förändra attityder. Allt går att förändra.”(läs mer)

Detta är ett steg i rätt riktning och efterfrågan blir bara större. Privatpersonerna gillar idén så det handlar att företagen ska mjukna för att se det vackra i att jobba med alla människor; långa korta, grå, gröna, krulliga och fräkniga.